Beauty

Monday Matters: Konsten att Komma Tillbaka!

Du ville ha mer personliga inlägg så skapade jag Monday Matters! Varje måndag kommer jag att försöka prata om allt under solen som betyder någonting. Dagens ämne är konsten att komma tillbaka.

Monday Matters

Detta inlägg kommer upp på en Tisdag då det tog mig en dag att skriva det. Jag behövde tid att bearbeta och välja mina ord. Jag hade en mycket tuff dag igår. Jag personligen inte ta råd från människor som inte förstår eftersom de inte har varit där och upplevt det själv, men låt mig bara dela med mig mina erfarenheter och jag hoppas att du kanske skulle kunna dela dina och vi kan vara ett stödsystem för varandra även om vi har inte upplevt samma saker.

Jag började mitt år genom att bli uppsagt. Är detta ett tabu ämne?

Bara några månader sedan var jag så glad att inleda en ny karriär som en online försäljningschef och även om jag hade lite av en inlärningskurva att ta itu, kände jag att jag kunde åstadkomma en hel del på så kort tid. Tyvärr så företaget kunde inte hålla kvar mig på grund av omstrukturering och jag har två veckors varsel. Inte ens det. Panikläge. Jag sitter i min ny chefs kontor, försöker vara stark och då inse att jag är en som gråter. Så var det. Hon erbjöd resten av dagen och morgonen efter och jag tog tiden.

Jag har aldrig blivit uppsagd eller visste hur man ens processa tanken att vara det. Jag behöver inte stanna de sista två veckor om jag inte vill. Det spelar ingen roll. Jag kunde inte stoppa tårarna och besvikelse i mig själv. Sympati jag inte vill ha från mina medarbetare. Skammen jag kände för att lämna mitt gamla fantastiskt jobb, med fantastiska medarbetare och en bra lön för det här jobbet. Misslyckandet jag för att inte vara tillräckligt bra för dem att vilja hålla mig kvar.

Ok. Så. normalt eller hur? Vem skulle inte känna så?

I efterhand var jag inte förvånad. Jag tror att min position skapades just för projektet: att sätta upp webbplatsen. Projekten var mellan 3 månader till ett år. Jag hade en känsla av att det skulle komma. Jag tror att jag ville jobbet så mycket och kanske mer tid. Tid att ha hittat ett annat jobb. Tid att ha åstadkommit mer. Tid för att kunna visa dem jag var värt att behålla.

Jag namngav denna Måndag Matters “Konsten att komma tillbaka”, eftersom, även om jag fick reda på igår, jag har inte varit mer bestämt och ville dela vad jag gjorde för att komma över den första chocken.

  • Ta tid. Att ta dagen och på morgonen efter var det bästa jag kunde ha gjort för mitt förstånd.
  • Om du är stark typ så är det svårt att be om hjälp. Ta reda på vem du kan lita på och då kommer du veta om de skulle vara där även om du inte är perfekt.
  • Jag har alltid varit bra på att inte dela mycket av min inre kamp men att hitta de som kunde se rakt igenom det är vad fick mig igenom de senaste timmarna.
  • Även om jag fortfarande är super ledsen, den allmänna regeln om “fake it till you make it” gäller. Genom att le och svarar mina kollegor och bara prata känner jag som mig själv.

Studsa tillbaka!

  • Jag vaknade i morse med en beslutsamhet och klarhet att bara vara tacksam. Jag är fortfarande ledsen men är tacksam för nästa andetag, för solen som är ute i dag, för pojkvännen som höll mig hela natten tills jag slutade gråta.
  • Jag mediterade. Det har varit år sedan. Jag, igen, tog tid. Tid att stoppa mig från att tänka negativt. Jag insåg att jag inte kan styra händelserna runt omkring mig men jag kunde kontrollera hur jag reagerar på dem.
  • Jag sedan började skriva det här inlägget. Therapi och förhoppningsvis hjälpsam också.

Nu då?

Tjo. Livet går vidare. Jag lägger ut denna och kanske en av er har varit i en liknande situation.
Dela dina erfarenheter, lämna några råd. Berätta vad ni tycker om min nya Monday Matters tema!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.