Beauty

Monday Matters | Återställningsknappen

Välkommen till Monday Matters! Idag ska vi diskutera återställningsknappen.

Vaddå för något? Ja. Återställningsknappen. Den exakta knapp jag tryckte på förra veckan! En stor del av vår dag-till-dag handlar om rutiner att följa. Man ska gå till jobbet, gå och träna (ok, jag kommer dit förr eller senare!), hinna med frukost, lunch, middag … Det finns en hel del som kommer med att ha en rutin både mentala och fysiska vikter av typ…grejer. Jag pratar en hel del från min egen erfarenhet och för er som känner mig redan vet… Jag är intensiv. Till den grad att jag tycker att vara upptagen är skönt! Jag arbetar heltid, jag studerar heltid, blogg heltid och naturligtvis renoveringar jag lägenheten, precis forlörat mitt jobb (så jobbsökande), och så vidare och så vidare. Jag kör allt samtidigt som det inte finns någon morgondag och även när jag bör vila, till exempel, när jag har en influensa så är jag ändå upp och organiserar saker eller så.

Vad händer när allt oro, stress, ångest, vad det nu kan vara, blir för mycket? Vi blir obalanserad. Vi börjar ta ut det på andra människor. Vi tröttnar. Så vad är mitt svar? Återställningsknappen! Ok, jag önskar att jag hade en av de fysiska röda knappar att trycka på och voilà! men jag talar mer mentalt. Jag märkte att jag ibland säga högt “jag kan inte göra det längre” eller “jag måste gå någonstans” och inte riktigt veta vad “detta” är eller var jag behöver resa till. Återställningsknappen är så viktig för välbefinnandet eftersom det är när jag börjar säga dessa saker som jag inser att jag bara så mycket närmare till en onödig breakdown.

reset
(http://www.wnd.com/)

Här finns 3 super enkla tips som hjälper dig trycka att mental Återställningsknapp!

1. Justera dina mål

Jag älskar listor. Jag har en lista till allt och jag älskar organisation. Men det blir till en punkt där du bara kan göra så mycket och det är ok! Om du känner att din “att göra” lista är längre än din “kan göra” lista, skära ner. Prioritera! Jag delar mina listor i 2. Saker jag måste göra & saker jag vill gärna få gjort. Därifrån väljer jag tre av varje. 3 för att åstadkomma dagligen och tre inom en vecka / månad.

2. Tystnad!

Jag har nyligen tagit 15 minuter av min dag att bara sitta och rensa ut mina tankar. Meditation av något slag. Genom att ge dig själv tid, kan du få mer energi för att återställa och balansera digsjälv. Detta hjälper också till med punkt 1 förresten. Genom att rensa ut den extra saker, kommer du att kunna se vad som är viktigast för dig.

3. Göra DIG glad och säg nej!

Jag kan inte för livet av mig att säga nej! Det är så svårt, särskilt när jag vet att jag har förmåga att göra vad det nu kan vara, men du måste sätta dig själv först ibland och det inkluderar även att säga nej. Om du inte kan ta itu med vad det är, gör det inte. Ta ett steg tillbaka om du behöver. Jag personligen har kommit till en punkt där jag tar bort mig själv från situationen helt och reser iväg istället. Även om det är bara en annan stad eller ett helt land. Att ha möjligheten att komma bort gör mig glad och hjälper mig att ladda om och återställa.  Men om du inte har möjlighet att resa så finns det självklart andra sätt också! Få energi från vänner? Gå och häng med dem! Känner du dig gladare på att gå på bio? Då gör du det istället! Går du vilse i böcker? Läs en! Vilse i musik? Lyssna på dina favoritlåtar.

Bara komma bort från “saker”, ta den tid och sen kom tillbaka till att en balanserad DIG.

Känner du att du hade en fysisk återställningsknappen? Vad gör du när du behöver återställa livet?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.