Beauty

My Hair Care Routine | Spring 2016

hair care routine spring 2016Since changing my hair color… often… I have been on a must-keep-my-hair-healthy bindge. I have curly to wavy hair, thick and I get tangles extremely easily.
Sedan jag ändrade min hårfärg … ofta … Jag har varit på ett måste hålla-mitt-hår-hälsosam bindge. Jag har lockigt till vågigt hår, tjockt och jag får tangles extremt lätt.

hair care routine spring 2016
Firstly, I shower my hair around 2-3 times per week. Otherwise, I use dry shampoo. I use to get very greasy hair but not as much after really putting in the effort in not washing my hair too often. I also like to put in hair oils almost every evening. Alterna has come out with a new hair oil so I wanted to try it out and I can say that this one goes right into the hair and does not leave the hair greasy afterwards!
För det första, duschar jag mitt hår runt 2-3 gånger per vecka. Annars använder jag torrschampoo. Torrschampoot jag använder är från Wella och doftar fantastiskt. Jag använder för att få mycket fett hår men inte så mycket efter verkligen sätta i försök att inte tvätta håret för ofta. Jag gillar också att sätta i hår oljor nästan varje kväll. Alterna har kommit ut med en ny hår olja så jag ville prova det och jag kan säga att detta går rätt in i håret och lämnar inte håret fett efteråt!

hair care routine spring 2016
As I do have multi-colored hair, I shower in cold water…. not the most comfortable since it is cold in general here in Sweden but a MUST to keep the color in. The color I use is Pravana which I got in the US when I first re-dyed my hair red & purple. I have been playing around with using only shampoo and/or only conditioner. I’m not so sure if it has any effect so far but I’ve heard the conditioner method is good for curly hair. The shampoo & conditioner I use is also from Pravana.
Då jag har flerfärgade hår, jag duschar i kallt vatten …. inte det mest bekväma eftersom det är kallt i allmänhet här i Sverige, men ett måste för att hålla färgen i . Färgen jag använder är Pravana som jag fick i USA när jag färgade mitt hår rött och lila. Jag har lekt runt med tanken att använda endast schampo och / eller bara balsam. Jag är inte så säker på om det har någon effekt än så länge, men jag har hört balsam metoden är bra för lockigt hår. Schampo och balsam jag använder är också från Pravana

hair care routine spring 2016
I like to brush through my hair before stepping into the shower… This helps with the tangles but also the dead skincells from my scalp that may have built up during my no-wash days. I love this Dessata hair brush I bought at ÖoB for 99 SEK.
Jag gillar att borsta igenom håret innan jag går in i duschen… Detta hjälper till med tangles men också de döda hudceller från hårbotten som kan ha byggt upp under min no- wash dagar. Jag älskar den här Dessata borste jag köpte på ÖoB 99 kronor.

hair care routine spring 2016In the shower I also have a comb to comb through hairmasks etc. I bought this comb in the US at walgreens for around $1 and it has been awesome since you can hang it in the shower too!
I duschen jag har också en kam för att kamma igenom hår masker etc. Jag har köpt den här kam i USA på Walgreens för ungefär $ 1 och det har varit häftigt eftersom du kan hänga den i duschen också!

hair care routine spring 2016
I do do a hair mask once every week. I tried different masks and lately I have been trying a mask from Alterna. In addition I use Olaplex N.3 which as directed, I use once a week so at the moment I alternate between these two.
Jag gör en hårinpackning en gång i veckan. Jag testar olika masker och nyligen jag har testat en mask från Alterna. Dessutom använder jag Olaplex N.3 som enligt anvisningarna, använder jag en gång i veckan så just nu jag växla mellan dessa två.

hair care routine spring 2016
I also do cut my roots every 3-6 months (depending on when I have the time!) Just a few cm each time to make my hair feel and look healthy. I also make sure that I don’t use hard hair bands so I use invisbobbles.
Jag också klippar mina toppar var 3-6 månader ( beroende på när jag har tid ! ) Bara några cm varje gång för att göra mitt hår känna mer mjuk och ser friskare ut. Jag ser också till att jag inte använder hårda hår band så jag använder invisbobbles .

hair care routine spring 2016

Lastly, If I do style my hair (which isn’t often since we have to have our hair up at work), I use Björn Axén’s new extreme heat styling protection which has karatin & vitamin B5. I apply shape shift from Wella EIMI if I want to keep curls a bit more in tact and if I do extreme styling I use Syoss Keratin Style perfect hairspray. It doesn’t leave my hair crispy nor leave traces of color.
Till sist, om jag stylar mitt hår (som är inte ofta eftersom vi måste ha våra hår upp på jobbet), jag använder Björn Axén nya Extreme Heat Styling Protection som har karatin & vitamin B5. Jag användar Wella eimi Shape Shift om jag vill hålla lockar lite mer i takt och om jag gör extrem styling så använder jag SYOSS Keratin Style Perfect hårspray. Det lämnar inte mitt hår krispiga eller lämna spår av färg.

So that’s my hair routine for this Spring. I do hope that this was helpful for those of you who do have colored hair!
Så detta är hur min hårrutin ser ut. Jag hoppas det är hjälpsam för er som har färgat hår!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.